Vi producerer i Danmark mere end 400.000 tons plastaffald årligt, hvoraf vi oparbejder cirka 50.000 tons til genanvendelse. 
- Det er ikke godt nok, siger en af spillerne på markedet for genanvendelse i denne kommentar

Af Franz Cuculiza, administrerende direktør, Aage Vestergaard Larsen A/S


Niels er operatør på de maskiner, der primært kører recirkuleret plast (ReCy)– de store maskiner, der producerer de store emner: paller, affaldsbeholdere, Green-Tech o.a. Niels fortæller indgående om de forskellige kombinationer af de forskellige konsistenser og kombinationer af materialerne og vigtigheden af, at materialer, emner, forme, tryk og varme går op i en større enhed, så resultatet bliver flot og ensartet og er i overensstemmelse med kvalitetsbeskrivelserne... hver gang.

Det første møde om produktion af et nyt emne med en kunde er et udviklingsmøde. Det er et møde om et samarbejde og partnerskab, der skal gøre ideer til virkelighed. Emnet skal produceres, og vi skal sikre at den oplevelse, som brugeren får, er i overensstemmelse med de krav, som brugeren vil have til design, funktion og drift.

Tanken om at genanvende på mange planer og minimere ressourceforbruget er ikke ny, men der er af mange samfundsmæssige grunde kommet skub i udviklingen. Erhvervslivet, stat og kommune er i en motivationsfase, der stærkt peger i retning af vilje og handling.

Bjørn er operatør på bl.a. de sprøjtestøbemaskiner, der producerer dele til en kunde, der har udviklet hjælpemidler til handicappede børn. Der er mere end 100 forskellige hjælpeprodukter, og der er mere en 10 forskellige delemner til i de produkter, som alle sammen har til formål at gøre livet lettere for børn, der må leve med et handicap.

Kasper producerer ventiler, rør og fittings i hundredvis af dimensioner og former alle sammen til drikkevand: ”Det et er interessant at tænke på, at nogle af de emner, jeg producerer, kommer til at ligge flere meter nede i jorden – måske i mere end 100 år og de transporterer milliardvis af liter rent drikkevand i Europa, Afrika, Asien, Amerika – til små og store bysamfund.

Det bliver kigget stift på skærmene .... beslutninger skal tages om produktion af nyt værktøj til et nyt emne. Det er som led i den almindelige udviklingsproces og produktionsmodning af et nyt emne for kunden.

Inden der er brugt en krone på fysisk værktøj, kan et nyt emne udvikles med næsten 100 % sikkerhed for, at det også fungerer, når det skal produceres i fuld skala...

Så var det slut med den 1200 ton østtyske ”Grand old Lady” fra 60erne – den havde gjort sin pligt og sprøjtet millioner af plastemner ud i samfundet. Den var fra en tid, hvor energi og miljø betød meget mindre end i dag. Tak for en god tid – nu blev den transporteret til skrot – efter en periode på pension.

I de 12 måneder jeg nu har været direktør for AVK Plast, har jeg sammen med organisationen sat mig ind i, hvad der er kernen i vores forretning som sprøjtestøber. Udsagnet ”Understanding our customers business” beskriver det grundlag, vi har for at levere det, vi skal til vores kunder.

 

AVK Plast A/S
Øster Vedstedvej 26A

DK-6760 Ribe
Danmark

Tel. +45 75 420 144
Fax. +45 75 410 394

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
www.avkplast.dk