| Vi har produceret nye produkter af 5.000 ton genbrugsplast - bare i år

Granulat2

Tanken om at genanvende på mange planer og minimere ressourceforbruget er ikke ny, men der er af mange samfundsmæssige grunde kommet skub i udviklingen. Erhvervslivet, stat og kommune er i en motivationsfase, der stærkt peger i retning af vilje og handling.

Mange gode kræfter begynder at komme i projektet. Det er en kompleks opgave, som kræver nytænkning, målstyring, kreativitet og en vilje til at ville i alle samfundsgrupper.

AVK Affaldscontainer af genbrugsplastDet, der naturligt interesserer os i AVK Plast er at få genbrugt de hårde plastmaterialer i stedet for, at det går op i røg på varmecentralerne – det giver samfundsmæssig værdi. Vi er sammen med partnere og Plastindustrien gået i aktiv dialog med myndigheder og politikere for at få gennemført genbrugsprojekter her i Danmark op i en skala, der kan dække vores behov for grenbrugte plastmaterialer. I dag er vi nødt til at importere fra Holland og Tyskland for at dække efterspørgslen fra kunderne i erhvervsliv og hos forbrugerne.

Danmark har mulighederne...

Vi må sige at stemningen er god. Det har også hjulpet af EU i deres [http://europa.eu/rapid/press-release_MEMO-12-989_en.htm] fra 2012 har opfordret alle lande til at til at sætte handling bag ordene. Udover de miljømæssige og øvrige samfundsmæssige fordele er der penge i det.

Det vil kræve en strategisk politisk beslutning virkeligt at ville det og sætte det på den strategiske dagsorden. Vi har i DK teknologi og udviklingspotentiale til at være foregangsland. Vi kan videreudvikle teknologier og systemer. Vi kan holdnings, motivation og adfærdsbearbejde vore 5 millioner danskere og virksomheder. Det vil klæde os på mange måder at udnytte mulighederne i denne miljømæssige, samfundsmæssige kontekst. Vi er dygtige i DK til Wind and Water og har udviklet industrier til det og er blevet kendt på det – Waste, kan blive en industriel miljømæssig og økonomisk platform for os i hele samfundet.

Hos AVK Plast har vi udviklet vores produktionsapparat til at håndtere genbrugsplast. Vi har udviklet teknologi til at producere, så det på mange måder kan konkurrere, også på design, holdbarhed og økonomi. 20 % af vores samlede produktion har i år været produkter, designet til vores kunder og produceret i genbrugsplast. Vores affaldsbeholdere har stor succes i kommunerne, de er produceret i genbrugsplast, hvor vi yder 15 års garanti og tager de gamle af andet fabrikat retur til genbrug og ReCy til nye AVK Plast affaldsbeholdere med lang levetid og bedre ergonomi.

AVK-Plast ser muligheder, og vi har Water-Wind-Waste som en strategisk platform for vores fremtidige udvikling af produkter til vores kunder og egen produktion.

 

AVK Plast A/S
Øster Vedstedvej 26A

DK-6760 Ribe
Danmark

Tel. +45 75 420 144
Fax. +45 75 410 394

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
www.avkplast.dk